Новини

Електрически мотоциклет от Harley Davidson през 2019

От легендарната американска мотоциклетна компания Harley Davidson обявиха официално, че през 2019 ще се появи на пазара техен изцяло електрически мотоциклет. Информацията бе обявена от изпълнителния директор Matt Levatich, който заяви недвусмислено, че компанията започва да инвестира агресивно в развитието на електрическите технологии и прилагането им при мотоциклети от премиум класа.

Електрически мотоциклет от Harley Davidson през 2019 1

Концептуалния модел на електрически мотоциклет – Project LiveWire – представен преди 4 години от Harley Davidson е активен и актуален проект, върху който ще е базиран моделът за серийно производство. Не са известни все още характеристиките на бъдещия сериен модел, но концептуалната версия не блести с особено добри показатели – мощност от 74 к.с., 150 км/ч максимална скорост и пробег от едва 80 км. Все пак това са данни от 2014 година. Очакванията са актуалният модел да ги повиши значително, особено пробега.

Компанията от Милуоки възнамерява да инвестира сериозно и в инфраструктура за презареждане и поддръжка на електрически превозни средства. Споменатите средства в тази насока са 25-50 млн. долара годишно.

Електрически мотоциклет от Harley Davidson през 2019 2

С производството на електрически мотоциклет от Harley Davidson се надяват да привлекат млади клиенти, при които се наблюдава сериозен спад на интереса към конвенционалните мотоциклети с двигатели с вътрешно горене. Същевременно това е доста смела стъпка от страна на компания, която се базира върху традиционализма и консерватизма на клиентите си.

Related Articles
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button