Електротехника за бита и съвети

Къде да използваме LED прожектори

 

LED прожекторите са изключително удобен и ефективен начин за осветление, затова вижте как да ги използваме и къде да ги монтираме.

За да ви представим огромното разнообразие от места, където можете да монтирате популярните LED прожектори, сме ви подготвили няколко идеи, от които да се възползвате. Вижте къде да използваме LED прожектори и на какво е добре да обърнем внимание при закупуването им.

 

LED прожекторите и тяхното приложение

LED прожекторите са изключително многовариантни по отношение на мястото на техния монтаж. Типичното за тях е, че за разлика от голяма част от останалите LED осветителни тела, прожекторите се използват главно за външна употреба. Поради това най-често имат по-сигурна защита на корпуса и съответно по-висока степен на защита IP.

Дали ще изберете да ги монтирате в двора, градината, или по фасадата на жилищната ви сграда избирате сами. Вижте нашите предложения и идеи за места, където може да използвате тези ефектни и многофункционални устройства.

Монтиране на LED прожектори за оформление на външната среда

Къде да използваме LED прожектори 1

Едно от най-широко разпространените приложения на LED прожекторите е именно техният монтаж в паркове, дворове и градини. Ако искате да придадете малко стил на вашето дворно пространство и в същото време да го озарите със светлина, то тогава e добре да прибегнете към LED прожекторите за малко помощ.

Те са малки и компактни, но светлината, която излъчват е гарантирано силна и подходяща за двора на вашето жилище. Можете да ги монтирате около пътека, под някое дърво или обърнати към фасадата на сградата ви. Тези осветителни тела със сигурност ще успят да поставят силен акцент върху избраното от вас място.

За изграждането на приветливи през нощта общински паркове е най-удачно да бъдат използвани популярните LED прожектори. Независимо дали ще сочат към дадено съоръжение в парка или ще бъдат монтирани между пейките, прожекторите със сигурност ще осигурят комфорта на разхождащите се в парка.

Ако съответното място за отдих има фонтан – то това може би ще бъде изключително подходяща възможност за осветяването на водните ефекти. Това е така, защото LED прожекторите са пригодени за външен монтаж и притежават степен на защита IP, позволяващи монтирането им на мокри и прашни места.Къде да използваме LED прожектори 2

Разбира се, това трябва да бъде предварително проверено от купувача. За целта следете стриктно степента на защита IP на конкретното осветително тяло. От изключителна важност е корпусът му да бъде защитен от проникването на вода и частици прах.

Градината във вашия дом също може да се превърне в подходящо място за монтаж на LED прожектори. Насочете светлината им към някое красиво цвете, храст или дърво. Осветете с тяхна помощ малките и тъмни пътечки, водещи до различните части на градината ви.

LED прожектори около паметници и забележителности

За да бъде подчертана красотата на даден паметник, статуя или известна забележителност, е добре творението на изкуството да бъде осветено. За целта LED прожекторите са изключително подходящи и удобни. Освен със сравнително лесния си монтаж, този тип осветителни тела могат да осветят целенасочено дадена част от съответния монумент. Така ще се подчертаят неговата изящност и отличаващ се стил.

Къде да използваме LED прожектори 3

LED прожектори за сцени и декори

Колкото и рядко да се замисляме, музикалните и театрални сцени, чрез които публиката може да се наслади на незабравими спектакли, няма да са това, което са, ако за изграждането им не бяха използвани LED прожектори, които да осветят всичко случващо се. Освен огромните основни прожектори, осветяващи най-ярко изпълнителите, около сцената има монтирани и малки прожектори, светещи в различни цветове.

LED прожектори за осветяване на билбордове

Големите, често срещани билбордове, обикновено светят доста силно вечерта. За да осветим голям билборд на покрива на дадена сграда или такъв, монтиран по протежението на нейната фасада, можем да се възползваме от възможностите на LED прожекторите. Единственото,  с което трябва да се съобразим, е правилното им насочване към рекламата. Така цялото рекламно поле ще бъде равномерно осветено.

Related Articles
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button