Електротехника за бита и съвети

Как да монтираме контакт с дистанционно управление за по-малко от 5 минути

Много хора си мислят, че дистанционното управление на електронни устройства чрез безжични контакти е сложно, скъпо и е само за специалисти. Това съвсем не е така. Контактите с дистанционно управление отдавна не са екзотика и навлизат все повече в бита ни. Всички безжични контактни гнезда brennenstuhl® с дистанционно управление могат да бъдат инсталирани и пуснати в експлоатация само за няколко минути. Не се изисква техническо образование или задълбочени знания в сферата на електрониката. Поставянето на батериите в дистанционното управление е най-предизвикателната стъпка, ако изобщо може да я наречем така.

Контактите с дистанционно управление са изключително практични и полезни допълнения към електропреносната мрежа. С тяхна помощ може да се контрилират от разстояние включването и изключването на различни електроуреди, осветителни тела, отоплителни уреди, аудио/видео оборудване, електроинструменти и всичко, което се захранва от електрически контакт. Само въображението ви е ограничение… освен максимално допустимата мощност на включения консуматор, разбира се.

Всички комплекти с дистанционно управление на марка brennenstuhl® (с изключение на RCS Comfort моделите) са самообучаващи се – не е необходимо да се въвеждат ръчно системни кодове или да бъдат синхронизирани по време на настройката – устройствата правят всичко това самостоятелно. За да се предотвратят грешки има повече от 16 милиона случайно избрани кодове, достъпни за дистанционно управление. По този начин се гарантира, че вашият съсед може да използва същия комплект, без опасност случайно кодовете да съвпаднат и той неволно да контролира вашите устройства.

 

Вижте контактите с дистанционно управление Brennenstuhl ТУК

 

Как да монтираме контакт с дистанционно управление за по-малко от 5 минути 1

 

Настройване на контактите с дистанционно управление в 5 лесни стъпки

 

  1. Поставете батериите в дистанционното управление с правилно ориентирани полюси (+ и -).
  2. Включете безжичния контакт в избрания от вас мрежови контакт.
  3. Задръжте бутона на дистанционното управление за приблизително 3 секунди, за да влезете в режим на обучение. Индикаторната лампичка ще започне да примига за около 30 секунди.
  4. Докато индикаторът мига, натиснете бутона ON (A, B, C или D) на дистанционното управление, което искате да свържете с контакта с дистанционно управление. Когато светлината на щепсела засвети постоянно, процесът на обучение е завършен.
  5. Сега вече може да свържете желаното устройство към контакта с дистанционно управление и удобно да го включвате и изключвате от разстояние. Индикаторната светлина на контакта ще ви уведомява отдалече за текущото състояние на устройството – дали е включено в момента или не е.

Как да монтираме контакт с дистанционно управление за по-малко от 5 минути 2

 

 

Не се изисква повторно инсталиране на гнездата за дистанционно управление, дори ако захранването е прекъснато.

Нещо повече, избраното разпределение на бутоните остава запазено дори когато гнездото за дистанционно управление не е свързано към захранването. Ако се случи прекъсване на тока или искате да преместите устройство в друг контакт на стената, всички настройки, които сте направили ще бъдат запазени и няма нужда от повторно повтаряне на петте първоначални стъпки. Просто преместете контакта с дистанционно в новото контактно гнездо на мрежата си и той веднага ще е готов за употреба отново.

Related Articles
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button