ЕлектроникаЕлектротехника за бита и съветиПотребителска електроника и компютърни системи

Коледна украса

За много от нас Коледа и Нова Година са едни от най-любимите празници в годината. В навечерието на тези празници се преобразяват улици, офиси, обществени места и разбира се всеки дом. Да се придаде на дома празничен колорит и нотка вълшебство не е лесно. Сега на пазара има всевъзможни празнични украси, коледна украса за елха, лъскави гирлянди, светлинки, коледни фигурки, звънчета и др. Колкото по-рано украсим дома си, толкова по-дълго ще се радваме на приятните усещания, които събужда този хубав зимен празник. Особена магия при украсата създават коледните светлинки и лампички, светещи гирлянди и светещи влакна.

коледна украса
Външна украса за Коледа

Разгледайте коледната украса във Викиват

Външна Коледна украса

Ако имаме и двор, можем и него да украсим използвайки водозащитена LED лента, за очертаване на контур на коледна шейна или елените на дядо Коледа. Коледните лампички могат да бъдат във вид на завеса или във вид на въже за увиване около елхата. Може да са едноцветни или многоцветни, мигащи и със сменящи се режими на мигане. Най-голяма е красотата на коледната украса, когато вечер загасите основното осветление.

Коледна украса 1
Коледния дух е тук

Разгледайте коледната украса във Викиват

Тогава мигащата светлина на разноцветните коледни лампички създава много настроение и уют. Тъй като преди години на елхата са поставяли истински восъчни свещи, които закрепвали с щипки, сега някои от лампичките за коледна елха са с формата на такива свещи, други са с форма на снежинки, звезди или сърчица, предлагат се и „ледени висулки„, има и такива имитиращи падащ сняг с малки бели LED светлинки по много на брой паралелни тръби.

Да не забравяме за безопасността

Много е важно при изборът на светеща коледна украса да се купуват качествени и безопасни лампички. Тъй като това представлява електрически уред, той трябва да отговаря на европейските стандарти за безопасност. Мигащите светлинки не са толкова безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед и са в състояние да превърнат празника в истински кошмар. За да избегнете инциденти е необходимо да закупите електрическите светлинки от реномирани и добре познати магазини, които продават този артикул отдавна. Също така при самата покупка попитайте продавача, какво е нивото на защита на изделието. Дали е предназначено за външна или вътрешна употреба. Дали отделя топлина и каква е максималната продължителност на употребата му без да прегрее.

Ако следите внимателно месечните си сметки за електроенергия е добре да обърнете внимание и на консумацията на коледните лампички. В повечето случаи те вече са на базата на светодиоди и консумацията им е съвсем малка, в режим на непрекъснато мигане може да генерират високочестотни смущения на фината електроника разположена в близост до тях. Самото мигане също така може да увеличи леко и консумацията на лампичките, поради пусковите токове, които се генерират (макар и неголеми). Но нека не обръщаме чак такова внимание на разходите, когато всичко около нас е красиво.

коледна украса
Навсякъде има коледно настроение

Разгледайте коледната украса във Викиват

Духът на коледните и новогодишните празници все повече изпълва ежедневието ни. Магазините правят празнични намаления, навсякъде се носи коледна музика и звън на звънчета, затова нека забравим за момент проблемите и се потопим в магията на Коледа. Създайте си повече коледно вълшебство с неповторима коледна украса.

Related Articles

One Comment

  1. любимите ми празници ,но украсата ми винаги е доста по скромна 😛

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button