Електротехника за бита и съвети

Как да декорираме огледало с LED / ЛЕД ленти

LED лентите са гъвкав, лесен и удобен начин да развихрим собственото си въображение и да променим цялостния интериор на дома. С тях можем да превърнем скучния хол в уютно и стилно помещение, а тъмната кухня в приветливо и светло място за готвене. Благодарение на широкото им приложение, с тяхна помощ можем да акцентираме върху различни елементи от нашето жилище. Един от възможните варианти да направим това, е като декорираме именно огледалата в жилището ни с LED / ЛЕД ленти. Ще ви дадем съвети как сами да промените цялостния облик на банята, спалнята или коридора например.

Как да декорираме огледало с LED / ЛЕД ленти? 

Как да декорираме огледало с LED / ЛЕД ленти 1Както всяка друга декорация с ЛЕД ленти, акцентирането върху формата на огледалото не е особено трудна и сложна задача. За да започнете с нейното изпълнение, първо ще ви бъде необходимо да закупите подвижно огледало. Вие преценете каква да бъде неговата форма – без значение е, дали ще изберете кръгло, квадратно или правоъгълно, важното е то да пасва идеално на вашето виждане. Разбира се, трябва да прецените също и за кое помещение от вашето жилище е предназначено то.

Много от хората избират да подчертаят с LED ленти освен огледалата си в банята и формата на плота, върху който е разположена мивката. Едно много добро решение е и осветяването на огледалото в антрето на вашето жилище – светлината ще придаде усещане за стил и уют още при влизането в дома.

Независимо от стаята, която сте избрали, започнете процедурата по подобряване на вида на вашето огледало, като го обърнете с обратната страна към вас. За да подчертаете неговата форма е необходимо да закрепите LED лентите на около три сантиметра навътре от ръба на огледалото. Прикрепете осветителните тела добре и обиколете цялата повърхност, за да си осигурите осветяване от всички страни.

След като залепите осветителите към обекта, следващата ви стъпка е да ги захраните с електричество. Направете го като запоите към лентите  захранващи проводници. Внимавайте при нагласянето на плюса, минуса и цветовете на проводниците. Свържете лентите със захранването и вижте невероятния резултат. Можете да изберете да използвате и димер с дистанционно управление за удобство, но това зависи изцяло от личните ви предпочитания.

Самото свързване с димера ще е лесно дори и за хора, които не са професионални електротехници. Важното е да следвате цветовете на двата изходящи захранващи кабела. Върху димера ще откриете обозначение за това кой кабел къде е необходимо да свържете. Черният кабел следете да бъде прикрепен към черната щипка, а червеният кабел – съответно към червената.

За да се получи плътно осветяване на елемента, изберете по-силно светещи ЛЕД ленти. По този начин ще успеете да постигнете изключително стилен ефект на осветяване на стената зад огледалото.

Съобразете цвета на светлината, излъчвана от лентите, изцяло с преобладаващия нюанс на помещението. Потребителите често се доверяват на LED ленти в синяжълта  и бяла светлина. Вие обаче можете да решите да заложите на по-разноцветните варианти, избирайки 60 диодните RGB модели на SMD5050.

Related Articles

One Comment

  1. Здравейте,
    поздравления за отличната идея и статията по нея. Имам два въпроса. 1. За да се насочи светлината около огледалото, навярно ЛЕД лентите трябва да са "насочени" навън; какво препоръчвате за закрепването им в подобно положение? 2. Гъвкавите ленти обичайно работят с трансформатор; това не е ли неудачно за влажни помещения като баня?
    Поздрави!
    Мария

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button