Електротехника за бита и съветиКак да направя

Идеи с LED лампи за стенен монтаж

Искате да се възползвате от разнообразните възможности, които LED лампите ви предоставят, за да декорирате стилно вашия дом? Тогава проследете нашите идеи за поставяне на LED лампи за стенен монтаж, които да следвате при избора си на осветление за дома.

LED лампи за стенен монтаж

Идеи с LED лампи за стенен монтаж

Освен основното централно осветление, на което всички ние най-често разчитаме, в  дадено помещение можете да заложите и на LED лампи за стенен монтаж. Поради голямото им разнообразие, вие имате възможност да избирате в каква форма, цвят и интензитет на светлината да излъчва осветителното тяло. За целта ще се опитаме да ви помогнем с нашите кратки насоки.

LED лампи за стенен монтаж – каква форма да изберем?

Всички традиционалисти и любители на правилните форми могат спокойно да се насочат към разнообразието от лампи във формата на квадрат, правоъгълник или кръг. Изберете подобен тип осветително тяло за вашата кухня или баня. Можете да монтирате и продълговата LED лампа на стената над кухненския си плот, за да осветите хубаво мястото за готвене. Ако огледалото в банята ви не е голямо или ако то не е осветено добре, можете да заложите на такава лампа за стенен монтаж, която да поставите над него.

LED лампи за стенен монтаж

 

Тяхна разновидност са  LED тръбите, които също могат много да помогнат за елегантното осветление във вашия дом. Те са изключително подходящи са окачен таван, декоративно осветление и дори като основен източник на светлина. Подходящи са както за дома, така и за монтаж над продуктовите артикули в магазините или в близост до бюрата във фирмения офис. Можете да прибегнете до тяхното използване и за осветяване на складови и производствени помещения.

Много потребители предпочитат кръглите лампи с правилна форма за монтиране на стената покрай стълбите в къщата. Освен, че ще осветяват пътя ви, когато преминавате през стъпалата, те със сигурност ще им придадат по-приятен вид.

Внимавайте обаче с яркостта на светлината, излъчвана от тялото. Сигурни сме, че няма да ви е особено приятно да вървите покрай искрящо ярка лампа, качвайки се по стъпалата, тъй като очите ви ще бъдат заслепени. Заложете на приглушена светлина, която не натоварва очите и в същото време създава по-уютно усещане.

LED лампите за стенен монтаж в квадратна форма можете да поставите във всяко едно помещение. Можете да изберете да монтирате такава над  нощното си шкафче, вместо да използвате типичните нощни лампи на стойка. По този начин ще освободите пространство на самия шкаф, което да използвате за вашата любима книга или таблет. Лампата ще ви улесни много, ако работите или четете до късно.

LED лампи за стенен монтаж

LED осветителни тела за стенен монтаж за вграждане

Вариант за осветително тяло, предназначено за стенен монтаж, към което можете също да се насочите, е изборът на LED лампи за вграждане. При тях усложнението е, че трябва да пробиете стената, към която ще бъдат прикрепени, ако, разбира се, не сте планирали предварително местоположението им, при дизайна на вашите стени. Положителният им аспект обаче е, че изглеждат много по-естествено и стилно. Сливайки ги със стената, ефектът, който ще получите, ще бъде изключително приятен.

Можете да вградите подобен осветител във всяко едно посещение, на което интериорният дизайн позволява. Изберете го за детска стая, спалня, кухня, хол или всекидневна – то ще стои изящно, където и да го поставите!

Related Articles
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button