Новини

„Звездният човек“ и неговата Тесла с последно селфи от земна орбита

Илон Мъск публикува в инстаграм последното селфи на своя Starman в земна орбита. С него милиардерът-визионер подготви аудиторията за края на впечатляващия лайвстрийм, съпътстващ изстрелването на ракетата Falcon Heavy и орбиталната одисея на червената Тесла и космическият й шофьор.

„Звездният човек“ и неговата Тесла с последно селфи от земна орбита 1

„Батерията на камерата е с около 12 часа живот от изстрелването, след което ще спре да работи. След това автомобилът и пасажерът ще са сами в дълбокия космос за милиони, може би милиарди години. Кой знае. Може би ще бъдат открити от представители на извънземна раса, които ще се чудят ‘Защо са го направили? Дали не са боготворили този автомобил? Защо са сложили малък автомобил в автомобила?”

Да припомним, че на таблото на Тесла-та е поставен миниатюрен макет на същата Тесла с малък манекен в скафандър в нея.

На обвиненията, че е превърнал изстрелването на Falcon Heavy в пиар акция на другата си компания – Тесла, Мъск отговори в шеговития си стил: „Глупаво и забавно е, но глупавите и забавни неща са важни. Това е буквално нормален автомобил в космоса. Харесва ми абсурдността на идеята. За да демонстрираме ракетата можеше просто да изстреляме в космоса бетонен блок или нещо подобно, но би било скучно.“

Тесла-та и „звездният човек“ след известно време ще напуснат земна орбита и ще се впуснат в пътешествие из слънчевата система. Планирано е да преминат в близост до орбитата на Марс и после да навлязат в астероидния пояс. Предвид ниската скорост на автомобила и сериозното разстояние до Марс, това няма да се случи скоро. Ще отнеме няколко десетки или дори стотици години. Ако допуснем, че Илон Мъск е открил тайната на безсмъртието, то вероятно той ще ни представи пристигането на Starman на Марс. Само трябва и ние да я открием междувременно.

Related Articles
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button